O Mnie

mgr Sebastian Kumorek - dietetyk kliniczny
Jestem absolwentem Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach na kierunku Dietetyka kliniczna oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, na kierunku dietetyka. Posiadam siedmioletnie doświadczenie w pracy z pacjentem. Specjalizuję się w dietoterapii zaburzeń żołądkowo-jelitowych (pasożyty, infekcje Helicobacter pylori, kandydoza, SIBO, IBS, refluks i inne), zaburzeń glikemii (cukrzyca, insulinooporność), chorób autoimmunologicznych (Hashimoto, łuszczyca) i anemii.
Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, specjalistą polecanym przez School Of Insulinresistance Therapy oraz corocznym uczestnikiem licznych konferencji naukowych z zakresu żywienia klinicznego.
Jako ekspert żywieniowy prowadzę szkolenia z zakresu dietetyki klinicznej i suplementacji, jestem prelegentem licznych konferencji naukowych (Food Forum, kongresy trychologiczne i inne), piszę artykuły naukowe dla wydawnictw naukowych, a z szerszym gronem odbiorców dzielę się wiedzą w telewizyjnych programach śniadaniowych.
Jestem człowiekiem głodnym wiedzy, który po pracy sięga po literaturę medyczną i bada ciekawe przypadki dietetyczne. Dla zachowania odpowiedniego balansu regularnie chodzę na siłownię, squasha, długie spacery z psem, a dzień kończę z książką kryminalną. Uwielbiam podróże, a moim marzeniem jest zamieszkanie w słonecznej Apulii. Kubek ulubionej czarnej kawy, szum morskich fal i piękne zachody słońca – taka codzienność brzmi świetnie!

Przykładowe linki do wystąpień "Pytanie na śniadanie"
Kliknij w wybrany tytuł, aby przejść do oglądania
- Pyszne i zdrowe strucle drożdżowe
- Dieta śródziemnomorska na choroby – na czym polega
- Czym jest zespół nocnego jedzenia?
- Już nie kiełki, jeszcze nie rośliny – mikrolistki
- Kwas foliowy zmniejsza ryzyko raka jelita grubego
- Źródła wapnia, o których nie wiedziałeś?
- Marynowane warzywa zwiększają ryzyko raka?
- Bóle kręgosłupa – co najlepiej jeść
- Magnez – bez niego nie da się normalnie funkcjonować
- Syrop klonowy lub syrop z agawy zamiast cukru – hit czy kit
- Alergie krzyżowe - tych produktów lepiej unikać